Rólunk

Egyesületünk célja feladatai:

Extrém sporttevékenységek folytatásához helyszínbiztosítás.
Extrém sportrendezvények szervezése, lebonyolítása.
Utánpótlás nevelés megfelelő feltételeinek biztosítása.
Az utcai sportok összefogása, rendezett körülmények között való művelése.
Az extrém sportok lakossággal való megismertetése, megkedveltetése.

Rólunk:

Egyesületünk 2005-ben alakult meg kerékpáros gördeszkás és más extrém sportolók baráti társaságából. Debreceni Skatepark 2002 őszen került átadásra, de 2004-ben már nem volt üzemeltetője. Ebben az évben szervezetten elkezdtük a sportpálya üzemeltetését Debrecenben a Sportcentrum területén található jégpálya melletti füves részen.
Ebben az évben tartottuk meg első BMX és MTB házi versenyünket, ami nagyon jó hangulatúra sikerült és ezzel hatalmas lendületet vettünk

2005 tavaszától beköltöztünk az Oláh Gábor utcai Jégpálya beton területére. Ebben az évben többen csatlakoztak hozzánk, folyamatosan érkeztek más városokból látogatók és két versenyt is megrendeztünk augusztus 20.-án és szeptember 15.-én.

2005 Augusztus 20. BMX-MTB park verseny :

2005 Szeptember 15. BMX-MTB park verseny:

2006.-ban megterveztük és kiviteleztettük az első elemeinket amivel a pályát kitudtuk bővíteni és ezzel Magyarország legnagyobb és legváltozatosabb pályája lett! Rengeteget dolgoztunk és új lehetőségek adódtak a pályán ügyesedni.

Ebben az évben versenyeken vettünk részt és jól szerepeltek csapattagjaink, augusztus 20.-án és szeptember 2.-án versenyt rendeztünk, amire rengeteg érdeklődő volt kíváncsi.

2007.ben ismét sikerült jelentős bővítéseket végezni a pályánkon, még sűrűbb és változatosabb az eddigi pályáinktól.

Ebben az évben is megrendeztük az augusztus 20. versenyt

Többféle képen is megépítettük a pályánkat

2008-2009, ezekben az években volt a legváltozatosabb a pályánk 1100m2-en három részre szedve, több új elemmel.

2009-től minden megváltozott, helyhiány miatt nem tudtunk edzeni és rendezvényeket szervezni pályát karbantartani!

2012-ben megtudtuk vásárolni az elemeket a Debreceni Sport Centrumtól. Az elemek borítólapjai már igényelték volna a cserét, de erre nem volt lehetőségünk. Nem túl szerencsés helyet találtunk a pályánkat felállítani a Thomas Mann utcán található sportpályán, ahol a szomszédos ház lakói folyamatosan feljelentettek minket és még ebben az évben csak tárolás céljából maradhattak az elemeink a sportpályán. Következő évben jelentették be, hogy a Nagyerdei Stadion mellett épül egy új skatepark amit nagyon vártunk, de nem épült meg.

2013-tól A pályánk csak tárolás alatt volt, ez idő alatt egyeztettünk az Debreceni Önkormányzattal egy lehetséges pálya helyszínén. Ez idő alatt sokan abbahagyták a sportot, pálya hiány miatt. 2017-ben elkezdték építeni a szomszédos területen a Család- és Gyermekjóléti Központot, ekkor elszállították az elemeinket egy másik helyszínre szintén tárolásra. Szegény pályánk látott már jobb napokat! Egy pár dolgot szállításkor elvágtak, szerencsére javíthatók azok a részek!

2019-ben szerencsés fordulat alakult ki, egyeztetések jól alakultak és indulhattunk pályázatokon is. Debrecenben a Tócóvölgyben egy extrém központ épül. Lehetőséget kaptunk felújítani az elemeinket pályázati forrásból és az így felújított elemeinket az új extrém központban felállíthatjuk! Elkezdődtek a munkálatok, a vas szerkezet szerencsére hibátlan, visszacsiszoltuk és újrafestettük, a borítólapokat lecseréljük.
A pályát eredeti állapotába elkezdtük újraépíteni a legjobb anyagokkal!

2020. Több forgatókönyv érkezett a Tócóvölgyi extrém sportközpontra.
Fedett pálya sátorban a mi pályánkkal, betonból kellett pályát terveznünk, amit mi nem támogattunk, de egy új Orange pálya is felmerült. Sportágaknak ami hiányzik, az egy fedett rész alatt időjárástól függetlenül lehessen gyakorolni, téli időszakban is a felújított pályánkkal, ha tényleg a mi szempontjainkat nézi a városvezetés.
Jelenleg mi fojtatjuk a felújításokat és az egyesületünk tagfelvételét de velünk már nem egyeztet az önkormányzat.

2020. májusában feltudtuk csiszoltatni a beton talaj egyik részét,
így végre simább talajjal várjuk a rolleres, görkorcsolyás és gördeszkás társainkat egy utcai részen.

2020 Június, bővül a pályánk egy új nagyobb résszel.

2020 Szeptember, az elképzelésünk szerint összeállt a pálya 60%-a, jöhetnek a kisebb streetes elemek készítései.

2021. Egyesületünk tartja az A BMX Freestyle Országos Bajnokságot ebben az évben hatalmas lehetőséget kaptunk megismertetni mindenkivel tevékenységünket. Rengeteg új modern elemet tudtunk beszerezni, ebben segítséget kaptunk a Bumet Hungary Kft.-től.